Vårarbetet fortsätter


Som sagt vårkänslor börjar komma och då måste man ju ut även om vi idag saknade solen. Lite snålblåst och några snöflingor hindrade oss inte för att luncha ute idag.
Pappa min ,som var både bonde och skogshuggare lagade ofta mat som de åt när de låg ute i sina skogskojor på vintern.
Minns att jag en gång fick följa med honom och sova där. Kan forfarande känna värmen och doften som fanns i skogskojan, björkved som brann , vadmalsbyxor och yllestrumpor som hängde över spisen på tork och så naturligtvis doften av nysågat trä. Hästar som stod alldeles intill och man hörde tugga på hö, det, och ljudet från elden som sprakade var det enda som hördes.Ofta var det ju ofta fler mannar som delade koja. Då sågades det för hand och barkades med yxor och speciella barkningsverktyg. De slet hårt och levde enkelt, lönen urusel men inte att de gnällde.
Viktigt att man har gott stekflott så man får den riktigt frasig och god. Smeten hälls i en varm/het panna och sen är det noga med att den snurras runt - därav pinnen - för att den ska gräddas jämt. Kommer inte riktigt ihåg om pappa åt den med både fläsk och lingon men det gjorde vi. Så himla gott blir det och mysigt att sitta ute vid grillen och äta även om det inte är toppenväder.

Fram med grillen fixa fin glöd här ska det göras kolbulle :-)

Våren är på väg kvittrade fåglarna runt om oss. De luras inte. :-)
